welcome to my world peeps (:

jantung hati saya (:

Sunday, 3 April 2011

cinta ?



CINTA

assalamualaikum wbt. cinta ? tira sure, semua orang pernah rasa dicintai, menyintai semua la kan ? (:cinta nie something yang universal. cinta nie wujud dalam banyak benda. tak kiralah cinta dekat tuhan ke, sesama manusia ke, mahupun kepada binatang. kita semua ada hak ke atas apa yang kita sayang suka semua. tapi, apa yang tira nak share ngan korang semua pasal first love tira. sebab bila kita tgok tajuk CINTA, automatik, kita akan imagina pasal couple. jgn tipu lah (:



*cerita bermulaa (:


haha, bukan mcm nie lah (:. okay okay. cerita dia bermula time tira form 3. time tu kan zaman kegemilangan MYSPACE. tira antara salah sorang pengguna tegar myspace la time tu. lepas tu satu hari kat dalam kelas, tira lepak lah dengan sorang kawan tira yang kuat bermyspace juga, name dia eiyna lah. tengah borak borak kosong tu, sekali eiyna ada cerita , "wehh, aku ada add sorang mamat kat ms nie. handsome kot ! kau jgn nak add dia " *haha, biasalah, zaman bebudak, ingat mamat tu dia punya ke ? haha :D pastu tira mcm tak puas hati la kan. cmne plak la minah nie jumpe mamat tu. pastu tira pun dgn bangganya jawa "kau ta bagi aku add, lagi aku na add". haha, eiyna pun agak bengang la time tu kan. haha, balik sekolah tu, tira terus online and add mamat tu . nama mamat tu MUHAMMAD ASYRAF DANIAL.


esoknya, tira pergi sekolah and kat perhimpunan tu mmg cari eiyna je. haha :D mcm ta menyempat nak tggu dalam class. pastu kat perhimpunan tu jugak tira bgtau yang tira da add mamat tu. eiyna punya bebel lah kan. haha, sian dia.


balik sekolah tu, tira online, tira tgok dia da app tira. pastu dia ada hanta comment kat tira. start haritu la kitorang selalu comment semua. dia sekolah kat sekolah sains muar, tapi disebabkan dia "rajin" pergi kelas, dia kena tukar sekolah biasa je kat melaka. dia orang melaka sebenarnya. lame lame, kitorang makin rapat dan makin rapat. eiyna pun da takesa ngan tira. aa ! lupe na cakap, tira panggil dia dany. haha, konon konon special lahh kan. hehe, tapi......tetiba kitorang lost cntct. dia ta online, and tira tader num dia pun. humm :( imagine lah kan, bila kita dah sayang kat orang tu, tetiba dia hilang cmtu je. mesti sedih kan ?


selang beberapa bulan lepastu, tetiba dia coment tira. ya allah ! tuhan je yang tau betapa happynya tira time tu. rasa na menjerit je. dia cakap, dia mintak maaf sebab lama ta online. dia ada exam. actually dia tua setahun dari tira. so time tu dia cakap, dia ada exam fizik dgb kimia. pastu results dia teruk, tu yang dia tadapat online. tira pon, cool jela kan time tu. pastu tetiba dia bagi num dia kat tira, dia suruh tira text dia nanti. perghh ! mimpi jadi kenyataan time tu. hehe

lepas tira offline time tu, tira terus text dia, tira cakap "hye dany, tira nieh (:". pastu tira pun tunggu dia reply kan. hehe. tetiba, tettettete, mesej masuk ! haha, dengan semangatnya tira bukak text tu. ehh, dany lahh (: ngee. dia reply "lamanye na text sye. lame tunggu :(". alahaii, lemah jantung dapat text dia. haha :D pastu tira pon cakap la ada keje tadi semua. pastu dia reply, dia cakap "ohh, taper taper. na pergi tolong ayah nie jap. na amik air kelapa. harini sye puasa " . mak aihh, kalau korang la kan. ape korang rase ? so, pepaham la kan time tu tira cne.


malam tu, dany text tira. dia na cakap something. tira pun ok jelahh. tak terimagine pape pon. sekali dia text. dia cakap "humm, actually, sye malu nak cakap. tapi sebenarnya kalau ta ckp kang tadapat. sye da lame suke kat awak. da lame da. since kita selalu comment kat ms lagi" . OMG ! memang saat yang tira tunggu la kan. hehe. pastu, semenjak haritu , kitorang couple. andd dia FIRST couple tira. dia memang sangat sweet. tiap tiap mlm dia call, kiranya mmg the best boyfriend lahh. selalu care pasal tira semua. and kitorang ada jumpe sekali kat times square. best gila time tu. mmg kitorang spend time sesame lahh haritu. memang tira tabole lupa la apa dia buat semua.


rutin biasa, malam dia call. malam tu ta tau kenapa, kitorang mcm rindu yang sangat sangat. malam tu dia banyak cakap gila, nyanyi semua. memang kelakar :D pastu tenga borak tu tetiba dia cakap "hum, sayangg. kalau sye hilang ke tader ke, sayang sedih ta ?". tira cam bengang la die tanye cmtu kan, mcm ta caye kat tira pulak. then tira jawablah "eihh sayang nie. mestila saye sedih. ade pulak ckp cmtu. mcm sye nie ape je". pastu dia gelak and dia cakap "hehe, mesti sye rindu nak dgr sayang marah cmnie, humm. kalau saye pergi dulu, sayang jgn sedih tau. sye tasuke tgok sayang nangis" . andd tetiba tira mengalir la airmata kan. sebak pulak dgr dia cakap cmtu. then tira ckp la " sayang jgn na ckp benda merepek la. sye tasuke. " pastu dany cakap "sye sayang kat awak andd sayang sorang je dalam hati sye". pastu kitorang borak mcm biase je, tapi mlm tu dia banyak gelak. sebelum tu, dia ada bagitau kat tira yang dia ada tuition esok.


esok tggahari tu, time tu tira tgh lepak dl bilik. pastu tetiba kawan dany call. *tira ade num dorang. pastu tetiba suare kwn dia mcm semput gila lah, mc baru lepas nangis. tetiba dia cakap, "wehh, kau sabar tau. semua da jadi" tira mcm takut la time tu sebab teringat ape yang dia cakap semalam. the tira tanye la asal semua, mane dany kan. pastu kawan dia ckp "wehh, sabar la. dany accident. dia kena langgar lari !" mak aihh, time tu tira tanak percaya lansung. then tira cakap "merepek la kau, dany pergi tuition la, dia ta balik lagi " pastu baru kwn dia nak cakap, tira letak hp. tira ta ready na dgr pape lagi


ta lame lepas tu. hp tira bunyi. tgok num dany call ! tira angkat terus tira cakap "sayang, kat mane, tadi ade org call saye ckp benda merepek, cakap sayang da tader la , ape la ". pastu tira dgr org nangis. sekali yang call tu mama die. mama die tau pasal kitorang. then mama dia cakap kat tira, suruh tira sabar semua. then tira tanye la "mama, nape ? mane dany ? " pastu mama dia cerita. "dany da tader, dia kena langgar kereta time na BALIK dari tuition" time tu, tira rase dunia gelap gila , tira terus teduduk kat lantai. "betul ke mama ? jgn la tipu benda cmnie " . tira tanye jugak. tira takut. pastu mama dia cakap. nie mama dany, takan na menipu. ya allah ! tira terus meraung time tu jugak. semua kenangan tira ngan dany mcm kena ragut hilang cmtu :'(. tira pulak tabole pergi melawat sebab ma tira ta tau tira couple. dan, start haritu, tira dah hilang kawan, kekasih, orang yang paling tira sayang, cinta , rindu.


kitorang sempat couple 3bulan je. sekejap sangat :( tapi tuhan lagi sayangkan dia kan. buat pertama kali, tira kehilangan org yang tira sayang.






humm, tu jela yang tira nak share ngan korang. mmg cinta tu perlukan pengorbanan. korang hargailah sesiape yang korang ada. andd, please. tira harap sangat, jangan la sesekali korang mainkan perasaan orang. tira pernah rase semua. sakit dia, huh. mmg tabole na cakap. selagi mana korang boleh cari, korang carilah lelaki/perempuan yang betul betul boleh jaga hidup, kehidupan korang. rupa paras semua ta penting. yang penting, kasih sayang, kepercayaan, kesetiaan dan kejujuran. jage orang yang korang sayang tu sebab mana tau kan. ajal maut di tangan tuhan. kita hanya merancang. tuhan yang tentukan.  (:











*pstt, thanks kepada NIK FARINA AISHAH yang bagi tira idea untuk buat post nie. (: harap korang enjoy k

9 comments:

  1. mcm ne nk tulis entry pnjng2?? hehhe

    ReplyDelete
  2. aww, sedih tyra. you can be the best author ever. ngahaha btw sedih ni :'(

    ReplyDelete
  3. ermer, haha :D ntah. ta sedar pulak entry panjang cmnie

    ReplyDelete
  4. ifaa, hehe. i yang post semalam pon mengalir jugak. sedih bila teringat kat arwah (:. thanks babe (:

    ReplyDelete
  5. farra - hahaa :D oh effendy (:

    odah - thanks (:

    ReplyDelete
  6. aip..jgn sebut nme dyer kt cnie..hhe

    ReplyDelete