welcome to my world peeps (:

jantung hati saya (:

Tuesday, 27 December 2011

Benci -.-

Kayy, tadi aku dah menaip macam-2 pasal someone then hilang macamtu je. Kayy tak lama pun tulis tu, dari pukul 9 sampai pukul 10.20 je then hilang cmtu je. Okayy saya stress -.-

*awakk, orang update pasal awak dalam hati orang je kayy . Terima kasih bagi saya dengar suara awak untuk sekian kali Saifuddin Ali (':


Monday, 5 December 2011

saya rasa sangat TERHARU (:




Assalamualaikum, hye hye. Kayy takde pape pon kan. Harini saya nak buat satu entry pasal sorang mamat nieh. Kalau boleh nak cari tahu first perbualan kitorang. Haha tapi tak jumpa. Haihh sebenarnya lupa apa nak cakap. Kayy-2 macamni. Haihh, lepas ni kalau otp ngan hang mesti kena bahan gila-2 nieh, mesti kau baca kan bang.

Bhaha, sape suruh tak letak gambar sorang. Awek ada, adik tunjuk. Kayy jgn marah :D



Abangggg ! adik sayang gila kat abg tahu. Sepanjang hidup adik, adik tak pernah rasa ada abang langsung. Sikit pon adik tak pernah rasa macammana hidup kalau adik ada abang. Abang stranger dalam hidup adik. Tapi , serious adik cakap, adik lagi selesa cerita pasal ape-2 dengan abang. Even pasal family pon. terharu tahu abang sentiasa ada . Ecehhhh gedik sikit :D hahaha . Ntah la, adik selesa je nak cerita pape kat abang. Even selalu kena perli, kena macam-2 tapi ehh biasalah abang kan. Abang pon supportive sangat. Selalu cakap macam-2 kat adik. Bila adik sedih ke down ke, orang first adik cari abang kot. Biasalah, hidup orang banyak masalah kann, Adik jenis yang selalu buat decision tak fikir baik buruk. Even abg dah bagi banyak advice kan, tapi, hee. Even cara abg bagi nasihat tu macam perli baik punya kan, tapi adik apat ape yg abang cuba sampaikan. Abang takank adik cepat accpet someone tu. Even abang selalu perli pasal shahfiq kan, oihh sumpah bengang gila kot. Tapi dalam masa yang sama, adik happy seba abnag selalu buata dik happy. Adik tak tau cmne nak berterima kasih kat abang dah.  Haihh, asal nak nangis ni ? Kayyy, kalau boleh enn satu hari nanti kau datang Tasik Biru yg abang selalu cakap ni ehh ? jangan nak tunggu adik kawen je. tak best lahh. HAHA :D Humm, thanks sangat sangat sangat eh abang. LOL, jgn nak malukan adik ehh. Terima kasih Muhammad Ilman (:


Love, Tiraa Kamaruzaman


Monday, 21 November 2011

terima kasih KAWAN !

Aku malas nak cakap banyak. aku just tak tau nak describe kau ni mcmmane. Okayy, first of all aku just nak cakap kat sini memang aku jahat, tapi sekurang-kurangnya aku mengaku kejahatan aku. Kau ?  Kau memang nampak sangat suci di mata orang sekeliling. Heyy, memang aku jahat. Aku mengaku lahh wehh, aku tak simpan sikit pon rahsia pasal masa silam aku. See, aku salah nilai orang. Aku fikir kau dan kau orang yang aku boleh percaya sebab even dengan bestfriend, keluarga aku sendiri aku tak cerita ape yang jadi dalam hidup aku.
second half of the storyy

Wehh, aku pernah bagitau kau kan aku ni orang yang mcmmane. Memang aku orang senang, aku dimanjakan, aku takpernah rasa hidup susah, sebab tu aku tak reti nak uruskan hidup aku even aku pernah masuk asrama. Aku tak pernah jauh ngan family aku macam kau dan kau. Thats why aku jadi mcm tu, mcm ape yang kau cakap aku buat kau kau dan kau tu. Tapi bila kau cakap aku ni jenis yang lupa kawan, kawan makan kawan, tak sedar diri, tak kenang budi HELL NO ! Wehh, aku ni tak bodoh lahh sial. *okayy mencarut, takpekan sebab kau dah cakap aku lahanat and its more worse thing i ever had. Kau cakap aku hipokrit ? Okayy dengar sini, kau sedar tak yang kau ni tengah cuba bukak aib aku tapi keaiban kau sendiri yang terbukak. Kau sedar tak bila kau dengan aku kau KUTUK, kau MAKI, kau MENGATA kawan yang sorang tu. Tapi bila kau dengan dia kau MAKI, kau KUTUK, kau MENGATA aku kat belakang. Well, ni lahh life perempuan. fikir diri bagus tapi huhhh, kau bleh fikir sendiri wehh.

Memang aku ni tak guna kan. Kau cakap macam-2 kat aku. Semua salah aku kau nampak, semua buruk aku kau jumpa. Tapi kau, berlagak suci, berlagak perfect kat mata orang lain. Semua orang terpedaya dengan cara kau yang lembut, cara kau bercakap, muka kau innocent. Yeahh, semua orang nampak aku yang jahat sebab aku jadi diri aku sendiri. Tapi kau dan kau ? Tak nafikan korang memang kawan yang baik TAPI bila kat depan je, belakang ? korang boleh fikir sendiri. 

Kau cakap aku tak hargai benda yang kau bagi, kau cakap aku tak reti berterima kasih, kau cakap aku fikir kau dan kau kawan susah dan bila aku dah senang aku lupa kau ? HAHA damn funny. Aku tak seBODOH tu la wehh. Sekarang kau boleh cakap macam-2 kat aku. Kau cerita kat orang kiri kanan depan belakang aku gitu bagai. Kau cakap macam-2 kat orang lain. Yang mana kau tak tau yang aku tau semua tu. Takpe, selagi aku boleh sabar aku sabar. Untuk kau yang sorang tu, kita dah kawan lama doh sebelum masuk belajar lagi, then kau remove relation tu. ohhh, kau sangat tidak matang. not professional at all. Kau sila lahh lupa apa kita borak dalam kereta tu k and sebelum masuk belajar, aku hargai gila-2 (:

#to my dearest friends, thanks sebab cakap aku macam-2 padahal kesalahan tu datang dari korang sendiri. Korang jaga lahh diri korang and aku MINTAK MAAF dari hujung rambut sampai hujung kaki.



Love, Tiraa Kamaruzaman (: 

Thursday, 17 November 2011

And I said so

Takde mood nak update pape. okayy seriously im done with you. kau boleh bawak cerita hebat kau masuk kubur lahh. Like seriously kalau kau jadi pelakon mesti kau menang anugerah macam macam, sumpah aku tak tipu. Haha, but now lantak kau lah nak buat apa pun. Naik menyampah pulak aku.

Haha, tolonglahh, aku harap sangat kau terasa mmg benda ni untuk kau sorang je (: 

kbye 

Monday, 11 July 2011

09DHK11F1079

Assalamualaikum semua ! hehe, alhamdulillah hari ahad  haritu tira selamat sampai kat Johor Bahru (: Tehee, seronok lah jugak kan. First impression bila tgok JB , humm "sama je macam kl, juast tak meriah je lagi " HAHAH :D seriously, bandar jb sangat sanagt tak meriah macam kl. *sorry orang jb. tapi highway dia semua sama je mcm kl. so bila lalu tu kan rasa macam kat kl kot. heheh (:

Okay Okay, mesti korang nak tau kan apekejadanya num num tu semua. Actually tulah num pendaftaran tira yang sanagt penting kat sini. Buat pape pon kena ingat num num tu semua. Humm, alhamdulillah semua urusan tira kat poli jb ni semua berjalan lancar (: Humm tu je kot nak cerita. HAHAH :D tak tau nak cerita apa sebab petang ni tira ada class :D HAHA , ouhh lupa nak cakap. dari hoestel nak ke jabatan tira sangatttttttttttttttttttttttttttt lah jauh. memang menapak gila lah. huhu, sanagt penat sanagt letih tapi kalau nak belajar kan semua tu tak kisah la. hehe (:
humm , k lahh . rasanya tu je kot nak cerita dulu. maybe tira akan update blog lambat sikit sebab ada class semua. hehe, andd plus ! tira ada jumpa kawan fb kat poli ni. heheh (: amboiii suka kan. hahah :D

Love, Tiraa kamaruzaman (:



Thursday, 30 June 2011

Selamat Tinggal dan Selamat Datang .

Assalamualaikum semua (: hee, dah lama rasanya tak update blog dalam masa satu hari. hahah :D okay tersangat lah rindu nak update blog tahu. hhuhu . Lepas ni lagi rindu la kot kan . haha :D nak tau kenapa. Okay kalau korang perasan entry blog ni ada dua benda kan kan. haha :D



Selamat tinggal rumah :( huhuk, sedih gila babeng la kan. sepanjang 18 tahun tira hidup kan, tak pernah lagi nak tinggalkan rumah dalam masa yang lama kot. sedih sangat :( mesti ada yang cakap tira ngengade la ape la.  Humm, kalaua sesape yang tak pernah jauh ngan family tetiba jauh mesti faham ape tira rase. Haihh, serious tiap tiap hari nangis pasal ni kot. Macam tak percaya dah nak pergi study. Rasa macam baru je sekolah. Humm, nanti mesti rindu sangat kat ma, abah, along, abg samsol, hannah, angah, abg dd, aboy, abg iman, eron, eiyna, alia, nina, ewin, akeem, ash, adik naz, aiman fikri, kak kim, sara, adleena, nina, azrol, akim, shahril, adik fatin, kak balqis, kak lea, kak isya, kak shaa, SEMUA yang rapat dengan tira tak kira kat luar ke, kat fb ke. *kalau ada yang tak mention tu sorry gila okay :( . Serious macam tak ready sesangat sangat sangat ! huhu. Rindu nak tinggalkan fb, skype, tv, kucing, tasik, *okay dah mengarut. hahahah :D  Humm serious rindu Sg Buloh nanti. Pastu nak pesan, korang jangan la lupa kat tira ehh. Maybe tira jarang onl  nanti. huhu :( pape pon siapa ada num tira tu jangan lupa contact eh (:  I LOVE YOU ALL








Selamat Datang ke Politeknik Premier Johor Bahru yaww. haha :D Ni lah tempat tira nak sambung belajar suka duka baca buku nangis gelak tidur bercinta  makan minum kan. Huhu, ceit ! seram kot nak pergi sini. Alhamdulillah dah jumpa la beberapa kawan yang masuk sama poli macam ermer yang dah lama kena, ikhwan yang satu sekolah, alan, amalina yang satu seklah sepang, anas, hajar yang kawan baik, kawan fb yaya, haniey ngan shafiq. Hehe (: hebat tak tira. belum masuk dah ramai kawan. Haha, pergi tempat orang kena la pandai say hi. Baru la orang kenal, boleh bergaul semua. hehe (: Terima kasih poli kerana terima tira as one of your student. Tira kat poli ni dapat course Hotel and Catering Management. haha (: mmg tira kan minta bab bab masak ni. And satu lagi tira harap bila tira masuk poli ni, tira belajar untuk berjimat dan paling penting, tira nak kurus ! hahaha :D *nak sahut cabaran abg iman nak kurus mcm Aizat sg lui. hahah :D Doakan tira berjaya okay !
Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh (:

love, Tiraa Kamaruzaman


Monday, 27 June 2011

Jahatnya :(

Assalamualaikum semua. alhamdulillah bersyukur sangat first of all tira nak cakap thanks kepada followers yang dah 60 lebih ni. Maybe tak seberapa tapi bangga la ramai follow blog tira yang tak seberapa nie. hehe iloveyouall (:

Okay, nak bagitahu ni. haritu kan tira kena hacked plus ada page fake yang guna nama tira. Omg, sedih gila babeng kot. Tira tak tau la apa yang tira buat sampai orang buat camtu. Yang fake tu tau la sebab dorang. Dorang tak puas hati sebab tira tak suka cara dorang kenekan orang lain. *page tu digunakan untuk amik profile orang lain. Bila tira tegur dorang boleh cakap "nak kene ke ". Then tira tak layan so tira kene. Haihh, tira tak faham lah kenapa dgn Orangyang menggunakan internet untuk menjatuhkan orang lain. Takde life ke ?

Humm, tira just nak bagitau yang tira tak maafkan pon apa admin/orang yang hacked tira tu buat. dorang dah malukan tira kot. Sedih gila babeng. humm biarkan lah orang mcmtu. janji kita tak ganggu life dia kan. Assalamualaikum

Love, Tiraa Kamaruzaman (:


Friday, 17 June 2011

Someone that always make me smile #1

Assalamualaikum semua. okay harini tira nak share sikit pasal orang orang yang buat tira selalu happy , senyum, dengar problem tira, bla bla bla. hehe (:

muhammad ilman (:


from facebook, dia sangat baik (: *aww aww nanti dia nak baca mesti kena tulis baik baik. haha :D okay actually dia the only one abg yang tira ade. haha, abg angkatlahh. kenal semua kat facebook. actually seriously abg and peeps, tira tak ingat pon macammana dia ada kat friendlist tira. hehe (: maaf maaf. hoho, mula mula kenal pun sebab tira like dia punya status pasal skype. haha :D pastu start haritu terus jadi abang. hah :D sebab tira panggil dia tua. he's 20 from perak. hehe, start haritu kitorang selalu borak je (: kan abg kan

humm, actually entry nie buat memang khas untuk dia sebab dia ....... *hahaha taktau nak cakap camne. wehh abang, seronok tak adik buat entry pasal abang ? hahah :D okay okay stop. humm, Sehari kalau tak bertegur mesti tak sah kan abang ? haha :D tira selalu share problem dengan dia. kiranya selalu kalau tira tengah sedih sedih ke kan, haihh ngan dia memang takboleh. dia boleh putar belit ayat sedih kita tu sampai jadi tak sedih *err, tak faham takpelah. hehe (: pastu dia suka comment gambar tira. haha :D kekadang semua pulak tu. hehe. dia sangat baik tau. *bangga lettew -.- .

Humm, tapi semenjak dia balik dari game sepak takraw nie kan , dia dah berubah, tapi bukan berubah perangai, hahahahahahahahahha :D dia berubah kulit. heee. *maaf maaf. nanti mesti kena marah -.- hahaha :D tira memang suka gaduh dgn dia. humm, pastu dia kan haihh geram pulak nak cakap. suka panggil tira ketot ! padahal takdelah ketot mane pun. dgn dia lahh, dia tinggi sikit jelahh KOT -.- haha. pastu nak cerita dia nie main sepak takraw, pastu haritu ada game menang 2nd place je. bak kata tira, kate orang PERAK, so dapat medal PERAK cukuplah. hehe. Kaki sangkut net ye bang. hahaha lol.

Humm, abg iman nie dia selalu kalau nak bahan tira kan, benda wajib yang dia cakap ketot, kuih taik itik, helmet dengan dr rozmey. hahah :D yang ketot, helmet ngan dr rozmey tu sebab ada gambar tira yang menampakkan kebengonggan tira disitu. haha :D takpe takpe tak kisah. kuih taik itik ? hahaha :D ada kat blog entry sebelum nie. pastu pastu dia suka panggil tira teletubbies. alhh abg, cakap jelah adik comel macam dia kan senana. hahah :D *okay saya menempah mekin lagi di IM nanti. haha :D

tira pun tak tau nak cakap ape pasal abg tira nie dah. okay i know this is like the ordinary/typical blog entry pasal orang yang kita sayang, make us smile, bla bla bla. biarlahh, takde orang nak baca pun tak kisah. janji tira dah cerita apa yang tira nak cerita. and abang, adik happy kot dapat the only one abang macam abang. hehe, terharu tak ? alaa tau dahh :D hahahaha.

#so long peeps. i'll be back untuk entry pasal next person


love, tiraa kamaruzaman




Thursday, 16 June 2011

Ane, Nak Bf Satu !


Pada suatu hari, seorang gadis baru sahaja putus dengan bf nyaa. Lalu dia berasa sangat sedih.



Tetapi , salah seorang rakan baik kepada gadis itu menasihati dia supaya bersabar dan yakin bahawa lelaki itu akan dapat balasan yang setimpal selepas menipu gadis itu. Lalu rakan gadis itu mengajak gadis itu ke sebuah kedai mamak (:



sampai di kedai mamak tu, si gadis berasa sangat pelik kerana kedai tu bukan seperti kedai mamak yang biasa. humm, takpe takpe. si gadis tu pun masuk ke dalam kedai tu




Lalu, gadis tu pun duduk di meja, lalu panggil mamak di kedai tu. ' ane, i nak order nie. Ane, Nak Bf Satu !' . 'okay adik manis, nak order ape macam bf ?'




'okay ane, i nak bf tinggi, tak smoke, bla bla bla. kira cukup semua perfect lah ane' . 'okay adik manis, bf perfect satu siap' . 




selepas dapat order tu, si gadis tu pon mendapat lelaki yang sempurna untuk dia. selepas itu merka pun hidup bahagia selama lamanyaa sehingga ke hujung nyawa. 

-THE END-

#sorry taklawa, doodle lukis sendiri, cerita ini takde kaitan dengan hidup mati
p/s : seronoknya kalau nak dapat bf senang macamnie. order je. "Ane, Nak Bf Satu ! " (:


love, tiraa kamaruzaman (:








Sunday, 12 June 2011

Dear Haffiz Lucky Draw - Elmo's Or Domo's (:




Assalamualaikum semua. Again banyak gila entry harini. haha :D biasalah bila tira tak boleh tido mcmnie lahh. blog walking lepas tu bila jumpa benda menarik macamnie tira pon join lahh. hehe (: Okay, first, mesti orang tertanya tanya kan kenapa entry nie ? ada apa ngan entry nie. Hehe, okay okay meh nak cerita

Actually haffiz nie dia ada buat satu lucky draw contest. kalau korang nak join, click sini atau link yang kat bawah banner tu. Sama je actually okay. Dia nak bagi and macam tanya kita lahh mana yang kita lagi prefer, domo atau elmo. okay haffiz ! awak nak tau saya pilih apa. jeng jeng jeng :D


*elmo comel auwmm auwmm :D HAHA


hehee, saya suka elmo lahh cik haffiz and dear blogger semua. mesti ramai orang tertanya kenapa bukan domo ? alaa, domo ramai sanagt orang minat. saya jealous -.- haha :D okay, kalu korang nak join jugak jomlahh. kita ramaikan contest nie okay.

Assalamualaikum (:

JOM JOIN REVIEW BLOG and GIVEAWAY by CIK BUBU :D


assalamualaikum people (: HAHA okay gedik. hee, nampak tak banner atas nie ? actually tira saje suka suka masuk apa yang bubu buat nie. actually bubu nie schoolmate tira dulu and dia yang banyak ajar tira pasal blogging nie. hehe (: okay back to subject please. 

actually this is my first time kot buat benda benda nie , kiranya buat game, contest, lucky draw, giveaway mcm nie. seronok jugak la kan actually. So , kenapa tira masuk ? sajalah nak try nasib mana tau bubu tgok kan apa tira buat nie. So bubu, tolonglah pilih saya antara orang yang bertuah tu ye. haha :D korang pon boleh nak join. pergi kat sini and follow all the step okay.

*okay, thats all. doa doa lah tira dapat kan apa bubu nak bagi. HAHA :D 


Saturday, 11 June 2011

sing with me sweetheart (:

Auburn - Perfect Two (:



You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain
And I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date
You can be the hero
And I can be your sidekick
You can be the tear That I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or u can be the sun when it shines in the mornin'

#
Don't know if I could ever be Without you 
'Cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause you're the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two


You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages
You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as were together

#
Don't know if I could ever be
Without you 'cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need
Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us)
And we're the perfect two
We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two


You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry
Cause your the one for me (for me)
And I'm the one for you (for u)
U take the both of us (of us)
And were the perfect two
Were the perfect two
Were the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two(yeah, yeah)


*dulu, somoene gave me this lyrics. bahagianya time tu. suka sangat kat dia. selalu buat saya cair dengan apa dia cakap. Nie lagu terakhir dia bagi kat saya. lepastu tak contact dah. Sweettalker rupanya. Takpe, sabar athirah (:

#1 dont trust people easily
#2 jangan senang jatuh cinta
#3 sayang orang yang sayang kita, bukan kita sayang dia

KELUARGA BAHAGIA (:

*haha, time wedding cousin tira yang twins (: besar tak family tira ? nie pon tak semua ada.

Assalamualaikum, hehe (: Harini tira nak updates pasal family tira. HEHE, saje je. Humm, lately banyak sangat yang buat tira stress. LOL, sampai kawan kawan kat fb pon ada yang tegur plus naik boring tira update status pasal prob tira. HAHA :D maaf lahh ye, bukan ape, biasalah remaja. Hormon turun naik. haha. lol. Humm, even kita benci mane pon dengan family members kita, actually, dorang lah yang kita perlukan. kan ? In my case, Tira asyik kena marah je. Even dah 18 pon kena marah macam budak tadika lagi, tapi biar mane marah pon kita, actually tak lama. Malam tu kena marah, esoknya pagi dah okay. Tapi tira je yang mengada merajuk lebih *haha gedik -.- Takdepape pon sebenarnya. cehh -.- Humm, semua orang impikan keluarga bahagia kan. Macamtu jugak tira. Even selalu stress ke, ape ke dengan dorang semua but wehh ! dorang tu family members kita okay. hidup mati kita dorang yang uruskan. So harini tira nak share sikit a lil bit about my family (:


Encik Mohd Kamaruzaman Bin A. Rahman, 14 july 1957. Asal Kelantan, stay kat pahang *dulu la. sekarang kami stay sg buloh :D . hehe. kelantan ye, Thats why i can kechek kelate sikik. bhhaha :D *gedik. okay. Humm, nie Abah tira. Handsome kan ? hehe, abah mix. chinese plus siam. haha, cakap kelantan , dekat la kan. Abah gila supportive sangat. Apa tira nak buat mesti dia bagi adviece ke, cakap ape baik buruk semua. Tira rapat jugak la dengan abah sebab abah senang bawak bincang. Abah suka manjakan tira. Abah suka masak, abah hebat jugak la masak. Tira pernah makan kuih kelantan abah buat, tapi nama dia. err teruk la "kuih tahi itik" *hahahaha, selera tak ? tapi serious sedap. HEHE, even tira ada adik, semua panggil tira ADIK dalam rumah. amboii. haha :D i love you abah, sorry for what i've done, and semua jasa abah memang tira tak dapat nak balas sampai bila bila. thankyou abah (:

*ma sorang takde pulak. haha, abah macam YB :D
Puan Jamaliah Bt Manshor, 1 Februari 1958. grr,ma susah sikt. Asal Johor, lahir kat Selangor, membesar di Pahang. HAHA :D banyak kan. lol. Okay seriously nak bagitahu ma sangat garang. HOHO, selalu kena marah dgn ma -.- tu yang kekadang tira stress sangat -.-. Tapi lahh, she's my mom lahh. Marah tanda sayang kan. Tira kekadang bengang jugak ngan ma, tapi ma sangat baik. Ma kalau kita minatk apa yang kita nak baik baik, sure dapat punyelah. hehe, ma pon actually kelakar orangnya. Ma sangat hebat di dapur, ramai suka masakan ma tira. hehe (: tira selalu suruh ma masak Ayam Masak Merah, korang rasa la dulu kalau nak tau. humm,  Even ma kongkong life tira, tira tau dia nak jaga tira. tanggungjawab ma tak habis lagi. Ma, i love you so much, sorry sebab selalu melawan cakap ma. tira mintak maaf :( ma takde galang gantinya.


Along tira, Aizan Fadzleen. Husband, Samsol Bohari. hehe. 19 April. Okay, Along dulu garang jugak lah. kalu kena cubit ngan dia, perghh sakit gila. HAHA :D tapi actually along kelakar kot. Dia suka buat muka. And kalau dia marah memang jangan lah nak cakap ngan dia. Takkan Dilayan. harap maklum. HAHA :D Along selalu tolong tira. Kalau ada pape dia selalu jugak la bagi nasihat semua. Kalau bab belajar ke, cara nak sambung study ke, selalu rujuk kat along je. huhu, sayang along. muahmuahmuah (: Abg samsol tu abg ipar. haha, dia kelakar, Sporting, kawan tira pon cakap dia peramah. dia tak kisah ngan sape dia cakap. boleh masuk la.


Angah, Anis Fadzdia, 29 April. Okay, bagi tira dia sangat cantik. Role Model lah. hehee, dia tak pernah nak berkira ngan kitorang adik beradik. Apa yang kitorang nak kalau boleh memang dia akan bagi. Dengan dia lah tira selalu je share problem semua. Kalau tira sedih ke ape ke, dgn dia lah. grr, tira selalu kena buli dgn dia. cehh, dia suka mengugut kot. haha :D geram gak kekadang. hehe (: Dia selalu suruh tira masak *sebab dia malas :D LOL kalau ayat bodek dia "tira, awak masaklahh, dah lama tira tak mkn awak masak. angah kan selalu takde kat rumah, rindu nak awak masak" HAHA :D nampak tak betapa malasnya dia. hee, tapi dia sangat baikkkkkkk. Tak sabar nak tunggu dia kahwin bulan 4 next year. jemputlah datang ye :D hehe angah, sorry kalau tirah selalu susahkan awak, banyak sebenarnya. sayang awak :(

 


Adik tira, Muhammad Afiq Fadzrul, 13 jun. Bru form 2 :D haha. Dia nie SUMPAH suka sakitkan hati tira. Even tengah buat entry nie pon dia dok kacau tira lagi. huhu. Tapi kitorang satu family panggil dia aboy. huhu. sebab adik dapat kat tira :D LOL Kitorang dua tiap tiap ahri gaduh. susah la nak dekat. kalau dekat je mesti gaduh. Tak dia kacau tira, tira kacau dia. hehe. Tapi dia best la actually. kalau pape mesti dia cakap. banyak gak kitorang share rahsia semua. Sayang kat dia, tapi tulahh, menyakitkan hati je. huhu. Dia minat nak jadi photographer. haha, biasalah budak budak. Dia selalu kena buli gak ngan tira. hehe, maaf aboy. wehh, ce awak panggil tirah akak. nie tak, panggil tirah , tirah. ngek -.-. teringin nak dgr awak panggil tirah kak tirah ke, akak ke kan. tapi ehh, geli lak. hehe


the only baby ! Nurul Hannah 2tahun. 1 may. hee, nie anak along. first baby lah kiranya. Ya allah, nakal gila. mulut tak reti dok diam. haha :D kalau nampak camera ke, pengang hp ada camera ke, nanti dia cakap 'peace,peace' haha :D sunyi sangat rumah kalau takde dia. dia suka joget dalam rumah. haha :D yang kelakarnya kan, dia menangis depan cermin, merajuk depan cermin, gelak depan cermin, makan depan cermin, hahah :D dia sedaya upaya nak cari cermin dalam rumah nie. nasib baik rumah tira memang banyak cermin. hehe (: Orang cakap muka dia mcm tira. yeker ? hehe, entah lahhh (: Tapi dia comelkan ? hehe (:
my family (: 


nurul hannah (:



































Okaylahh, tu je la yang tira nak bagitau, nak tunjuk . Korang yang ada rasa tak puas hai ngan family tu, tira rase elakkan lah. korang takde sape kt dalam dunia nie kecuali dorang. tira tak tau ape jadi kalu dorang takde. Tira sedar, kalau dorang marah tu tanda sayang. Bukannya apa.Okay, memang lah common apa yang tira cakap nie, tapi korang fikirlah sendiri. tira sedih kot kalu baca kat paper yang orang buang mak ayah, letak rumah orang tua, buang bayi. haihh, sedih -.- So, tira harap korang hargai lah family korang.
Assalamualaikum (:

*maaf kalau entry panjang, ada typo. hehe (:

Thursday, 9 June 2011

saya budak baru belajar (:

Assalamualaikum (: hee, bila mood mengupdated blog dah ada mmg tira akan uupdate aje. hehe (: Okay, first of all tira nak cakap. maaf kalau ada yang tak suka dengan cara tira menulis blog. Well, this is my blog so maaf lah kepada yang tak suka tu -.- Maklumlah dah terbiasa ckp bahasa rojak campuraduk nie. Macammane nak ubah kan. hee

Okay, actually apa yang tira nak share harini adalah pasal remaja sekarang. Tira bukanlah nak perasan bagus ke, ape ke. Tapi, kebanyakkan remaja sekarang mudah sangat terikut dengan perangai yang dorang tgok kat dalam tv semua. Sekarang tengah hot orang dok cakap pasal adik nadia elliza tu. tak kenal ? lol, adinda milano evans tu. Humm, kita semua takdelah perfect mana kan, tapi atleast kita boleh fikir mana baik buruk apa kita cakap/tulis semua. Lepastu sibuk sekarang dia cakap dia nak berubah, nak bertudung semua. Tapi apa yang kita semua mcm tak nampak kan. Dekat fan page tu je yang dia tukar DP bertudung, kenapa dekat official FB dia, still sexyhot semua ? lol, biarkan jelah dia. Then naik pulak ada lagi satu nama, Puteri Sasha yang upload pict kat FB dia comolot dgn BF dia. haihh, macam macam teenagers kat malaysia sekarang. Dulu, kes yang kiss tepi jalan tu *klcc klcc :D. Lepastu Adinda tu, sekarang Puteri Sasha tu pulak. Tira sendiri mcm tak paham ape yang dorang dapat tu. nak populariti ? makaihh, easy come easy go lahh kalu kau cari publisiti mcm tu -.-

Humm, so, bagi tira. mereka mereka nie semua budak budak baru belajar. baru belajar erti kebebasan yang dorang dapat dari parents dorang.Alhamdulillah tira bersyukur sangat parents tira tak bagi fully kebebasan tu. Kalau tak, tira pon tak tau. Tapi actually, benda benda mcmnie kita boleh fikir ape baik buruk dia. kan ? (: Hehe, papepon kita semua doakan lah mereka agar mereka ditempatkan dikalangan orang beriman *ecececeh :D haha

Lastly, kepada pelajar pelajar sekolah tu, sekolah dah nak mula (: HAHA :D have fun and take care.

*maaf banyak gila typo -.- entry bosan -.- papejelahh -.- al maklumlah, SAYA BUDAK BARU BELAJAR (:

masalah masalah masalah -.-

assalamualaikum bloggers (: lama gila kan tira tak update blog. serious tak tau nak update apa. haha :D LOL wtvr la kan. humm, bukan apa. lately banyak gila masalah yang tira kena handle, faced. dah serabut gilababeng dah kot -.- kesian tak ? haha, jokes sweetie (: ahh, lupa pulak nak bagitau, alhamdulillah, bulan december nie kalau takde aral melintang, insyaAllah tira sambung study kat Politeknik Premier Johor Bahru , course Holtel and Catering. Alahamdulillah tak jauh bezanya dgn apa yang tira study kat sekolah teknik dulu kan (: hehe. okay drop the subject and back to our topic. haihhhh -.-Okay, firstly tira nak cakap tira stress sangat. even stay kat dalam rumah sendiri. okay, mesti most of you guys rasa rumah is everything kan. well, not for me. humm, nak cerita malu, tapi kalau tak cerita rasa beban pulak. seriously apa tira buat kat rumah semua mcm serba tak kena  kat semua family members tira. haihh, tak perlu la kot nak bagitau apa punca nya tapi seriously bukan salah tira. tapi sebab hal tu je tira macam duduk kat rumah org lain. bukan rumah tira. setiap orang mesti nak rasa happy bila duduk rumah sendiri kan ? tapi honestly tira lagi happy duduk rumah mak angkat tira. dia kira mcm pengasuh tira lah sebab dia dah jaga tira since tira baby sampai dah besar panjang nie. :(
 Humm, kalau korang tak faham pon takpelah, tapi serious kalau kawankawan tira yang tau macammane perangai ma tia mesti dorang faham :( humm, lagi satu. wehh, kenapa semua orang yang tira minat semua dah ada orang punya. haha :D takde la stress mana pasal nie tapi humm, alaah jujur la kan. kalau korang minat someone then bila dapat tahu dia ada gf/bf mesti korang mcm frust kan ? humm, itu la yang tira ras. tapi, biarkan jelahh. nak buat caner kan. dah orang punya, takkan nak rampas. grr, not my type okay nak rampas rampas nie. huhu (:
Thanks to everyone yang selalu tolong tira, dgr semua masalah tira. lagi lagi kat besties tira someone yang tira panggil abg. even kenal kat fb je, tapi grr, boleh percaya kot (: thankyousomuch !

Wednesday, 18 May 2011

blog nie berhabuk lah -,-

assalamualaikum. ohhoi ! memang lama lah tak updates blog nie kan, ntah pape je tira nie *diamlah, bukan ada sangat org nak baca apa kau tulis. huhu sedihnya :( . ecehh, dah cukup mengarut tira weh. haha. amboi sekarang nie susah betul tira nak updates blog. bukan ape la kan, bila broadband dah tak dibayar, then lepas tu kena block itu lah jadinya. haha :D padan muka tira. sekarang nie pon onl kadang kadang je. actually tira takde benda sangat nak cerita sebab mula mula tadi memang banyak nak share ngan korang. bila dah start menaip je amik kau ! hilang semua. hehe (: se you later peeps, love you (:





*nnatikan entry seterusnya sebab ada banyak nak cerita (:

Saturday, 23 April 2011

capital letter B -.-

*grr, kenapa pict nie ? sebab dia comel (:



awak, saya buat entry nie hanya untuk awak. saya nak awak tau, saya bersungguh suka awak. mula mula kita kenal, saya tak perasan lansung kewujudan awak. saya dok lepak kat fan page tu tak nampak pon awak. ntah mcmmane tetiba saya perasan awak. pastu kan mula lah dak meng-ADD orang. hehe (: pastu mula lah, kekadang awak comment post saya. hoho, takde perasaan pon time tu :P

humm, tapi ada satu hari tu, it start everythings. saya dok buat pasal relationship kan. then saya ingat awak ada comment. pastu terus tetiba saya rasa awak best, kelakar, selamba (: saya minta maaf. saya nak bagitau awak. saya jenis yang memang cepat suka/sayang kat orang. kawan kawan saya semua tau. tapi saya nak bagitau awak. bila saya dah sayang kat someone, sayang mmg sayang dia sangat sangat. start haritu awak ada post kat fanpages, single but married to tiraa kamaruzaman. haihh, even itu status yang di tagged, tapi saya rasa happy gila. humm, since haritu kekadang awak IM saya, mengarut pun saya dah nak gelak.hehe

humm, ada satu hari tu kita borak kat fanpages kan ? awak ingat tak ? tak ingat takpe, saya cakap je. humm, time tu awak nak exam esokknya. pastu kita dok comment, sekali awak ajak saya wall. okay jelah. time tu takde perasaan sangat kat awak. huhu, biasa je. pastu borak borak semua. since haritu, saya mcm suka kat awak. lepas tu pon boleh dikatakan tiap tiap hari kita borak, spend time sesame. huhu
serious saya cakap saya tak biasa guna AWAK SAYA bila comunicate. awal dulu ingat tak kita guna I YOU ? pastu awak bahasakan diri saya. saya pun mcm selesa nak guna AWAK SAYA dengan awak. humm, time tu saya dah rasa saya suka sangat kat awak. sehari tak borak gila boring kot -.- maaf kalau awak tak suka
 
awak ingat tak kita dok post wall kat fanpages, tapi kita borak dua ? orang tak tau pon. haha :D kelakar kot time tu. pastu awak dok dgn google translate awak, copy info saya semua. haihh, saya gila sayang kat awak. saya mintak maaf kalau awak tak suka. saya tau kita baru kenal, tapi saya just nak lepaskan semua apa yang saya rasa. kat sini je saya boleh cakap semua nie, sebab kat sini je saya berani. kalau awak tak suka takpe. humm, thanks btw awak. humm, tu jelah saya nak cakap. saya dah tak larat nak simpan. saya malu nak cakap kat awak sendiri sebab yelaa, saya perempuan, takkan nak confess kat awak saya suka awak ? papepon, take care (:


*p/s : info saya yang im single but currently fall in love with someone tu, kalau awak nak tau someone tu AWAK. okay, saya bagitau kat sini. -.-

Friday, 22 April 2011

mintak ampun maaf dipinta :(

assalamualaikum (: hukhuk, ya allah berhabuk dah blog nie. HAHA. maaf ye semua. ada kesulitan yang tak dapat dielakkan *okay, sebenarnya saya dok online fb je. hehe :P humm, tak larat lah nak buat entry harini. sat lagi tira buat na. i love you (:


*hahah, gedik (:

Friday, 8 April 2011

J E A L O U S Y


assalamualaikum wbt (: haa, tira tau semua orang pernah rasa jealous kan ? admit it . haha, tira pon tak terkecuali dalam rasa nak jealous semua nie. tak kisah lah kita nak jealous dalam apa apa perkara pon. macam macam boleh dikaitkan dengan perasaan jealous nie

humm, okayy. kat sini tira nak cakap, tak salah untuk kita rase jealous. tira mengaku tira seorang yang kuat sangat jealous. *sorry :D hha. tapi jealous tak semestinya dan bukan semuanya berlaku dalam relationship. okayy, mesti korang pernah rasa jealous tgok bila ada orang tu dapat something lagi best dari korang ke, lagi cantik/handsome dari korang ke, kena puji ke kan ? tipulah kalau korang tak pernah terpike semua tu. semua benda tu normal dalam sifat kita.



tapi apa yang tira nak cakap nie adalah pasal rasa jealous dalam sesuatu relationship. humm, caner nak cakap erk ? okay lahh. siapa yang ta jealous if orang yang kita sayang semua tiba tiba kalau chat ke, jumpa ke boleh cakap dgn orang lain. kita yang kat sebelah dia nie, macam tader guna pon. kalau chat tu pulak, dia boleh ajak kita borak pasal orang lain. apekebendakah itu ? humm kalau mula mula tu kita bolehla tahan, borak sekali, tapi bila dah lelama ? aikk, pelik jugak. awak tu bf saya ke bf dia ? pastu bila kita tanya mula lah ayat dia "la, yang awak jealous tu kenapa, dia kawan awak kan ?", "ehh, ta lahh, saye tanye je pasal die, takan dah nak jealous ?". eh eh, bolah pulak dia tanya. haihh, cuba kalau kita buat kat dia ? mak aihh, melenting kemain ==" siapa tak jealous kan ?

humm, selalu orang cakap perempuan yang kuat jealous. tira tak nafikan sebab tira diantara orang yang kuat jealous jugak. tapi jealous bertempay lahh. takan lah dia dgn bestfriend pon nak jealous kan ? okayy, tapi cuba lah korang bayangkan kalau macam kat fb lahh contohnya, kita bukak wall dia, sekali nampak dia dok wall-ing dgn perempuan lain, dok dear dear segala bagai ? kalau korang, apa korang rasa ? humm, lelaki pon tak terkecuali. tapi lelaki nie ego diorang sangat tinggi. diorang takkan tunjuk rasa jealous dorang tu, tapi diorang akan mula buat perangai. macam tetiba nak marah la, touching lah. kalau kita tanya, mula lah diorang cakap "eih, boleh tanya lagi ?" , tapi masalahnya kalau kita tanya, dia diam . haihh, manusia manusia -______-" tira pasti, kalau macam couple yang jarang jumpa tu, yang selalu contact kat fb ke, skype k mesti pernah rasa mcm nie

*sekadar gambar hiasan, tiada kena mengena dgn sesiapa pun :D

humm, cmne yang menunjukkan seseorang tu jealous ? haha, senang aje. mesti dia akan kerap cakap "tanak tanye pasal budak tu dah ke ?, awak kan suka tanye ", hha. ada mcm mcm jenis sebenarnya, ada yang tetiba hilang mood nak text/chat/call. humm, so para pasangan yang kat luar sane, faham lah perasaan pasangan korang. kalau boleh awal awal korang dah tanye apa yang dia suka/tak suka. yelahh, senang lah kita nak paham dia kan. nie kalau kita tanya, "eh tak, semua saya suka pasal awak ". "tader lah, saya tak kesah pape pon ". pastu kalau kita buat mula lah nak marah. humm. so, marilah kita bersama sama cuba kurangkan rasa jealous masing masing. semua nie untuk kebahagiaan relationship kita jugak. k lahh, assalamualaikum semua (:




Sunday, 3 April 2011

cinta ?



CINTA

assalamualaikum wbt. cinta ? tira sure, semua orang pernah rasa dicintai, menyintai semua la kan ? (:cinta nie something yang universal. cinta nie wujud dalam banyak benda. tak kiralah cinta dekat tuhan ke, sesama manusia ke, mahupun kepada binatang. kita semua ada hak ke atas apa yang kita sayang suka semua. tapi, apa yang tira nak share ngan korang semua pasal first love tira. sebab bila kita tgok tajuk CINTA, automatik, kita akan imagina pasal couple. jgn tipu lah (:



*cerita bermulaa (:


haha, bukan mcm nie lah (:. okay okay. cerita dia bermula time tira form 3. time tu kan zaman kegemilangan MYSPACE. tira antara salah sorang pengguna tegar myspace la time tu. lepas tu satu hari kat dalam kelas, tira lepak lah dengan sorang kawan tira yang kuat bermyspace juga, name dia eiyna lah. tengah borak borak kosong tu, sekali eiyna ada cerita , "wehh, aku ada add sorang mamat kat ms nie. handsome kot ! kau jgn nak add dia " *haha, biasalah, zaman bebudak, ingat mamat tu dia punya ke ? haha :D pastu tira mcm tak puas hati la kan. cmne plak la minah nie jumpe mamat tu. pastu tira pun dgn bangganya jawa "kau ta bagi aku add, lagi aku na add". haha, eiyna pun agak bengang la time tu kan. haha, balik sekolah tu, tira terus online and add mamat tu . nama mamat tu MUHAMMAD ASYRAF DANIAL.


esoknya, tira pergi sekolah and kat perhimpunan tu mmg cari eiyna je. haha :D mcm ta menyempat nak tggu dalam class. pastu kat perhimpunan tu jugak tira bgtau yang tira da add mamat tu. eiyna punya bebel lah kan. haha, sian dia.


balik sekolah tu, tira online, tira tgok dia da app tira. pastu dia ada hanta comment kat tira. start haritu la kitorang selalu comment semua. dia sekolah kat sekolah sains muar, tapi disebabkan dia "rajin" pergi kelas, dia kena tukar sekolah biasa je kat melaka. dia orang melaka sebenarnya. lame lame, kitorang makin rapat dan makin rapat. eiyna pun da takesa ngan tira. aa ! lupe na cakap, tira panggil dia dany. haha, konon konon special lahh kan. hehe, tapi......tetiba kitorang lost cntct. dia ta online, and tira tader num dia pun. humm :( imagine lah kan, bila kita dah sayang kat orang tu, tetiba dia hilang cmtu je. mesti sedih kan ?


selang beberapa bulan lepastu, tetiba dia coment tira. ya allah ! tuhan je yang tau betapa happynya tira time tu. rasa na menjerit je. dia cakap, dia mintak maaf sebab lama ta online. dia ada exam. actually dia tua setahun dari tira. so time tu dia cakap, dia ada exam fizik dgb kimia. pastu results dia teruk, tu yang dia tadapat online. tira pon, cool jela kan time tu. pastu tetiba dia bagi num dia kat tira, dia suruh tira text dia nanti. perghh ! mimpi jadi kenyataan time tu. hehe

lepas tira offline time tu, tira terus text dia, tira cakap "hye dany, tira nieh (:". pastu tira pun tunggu dia reply kan. hehe. tetiba, tettettete, mesej masuk ! haha, dengan semangatnya tira bukak text tu. ehh, dany lahh (: ngee. dia reply "lamanye na text sye. lame tunggu :(". alahaii, lemah jantung dapat text dia. haha :D pastu tira pon cakap la ada keje tadi semua. pastu dia reply, dia cakap "ohh, taper taper. na pergi tolong ayah nie jap. na amik air kelapa. harini sye puasa " . mak aihh, kalau korang la kan. ape korang rase ? so, pepaham la kan time tu tira cne.


malam tu, dany text tira. dia na cakap something. tira pun ok jelahh. tak terimagine pape pon. sekali dia text. dia cakap "humm, actually, sye malu nak cakap. tapi sebenarnya kalau ta ckp kang tadapat. sye da lame suke kat awak. da lame da. since kita selalu comment kat ms lagi" . OMG ! memang saat yang tira tunggu la kan. hehe. pastu, semenjak haritu , kitorang couple. andd dia FIRST couple tira. dia memang sangat sweet. tiap tiap mlm dia call, kiranya mmg the best boyfriend lahh. selalu care pasal tira semua. and kitorang ada jumpe sekali kat times square. best gila time tu. mmg kitorang spend time sesame lahh haritu. memang tira tabole lupa la apa dia buat semua.


rutin biasa, malam dia call. malam tu ta tau kenapa, kitorang mcm rindu yang sangat sangat. malam tu dia banyak cakap gila, nyanyi semua. memang kelakar :D pastu tenga borak tu tetiba dia cakap "hum, sayangg. kalau sye hilang ke tader ke, sayang sedih ta ?". tira cam bengang la die tanye cmtu kan, mcm ta caye kat tira pulak. then tira jawablah "eihh sayang nie. mestila saye sedih. ade pulak ckp cmtu. mcm sye nie ape je". pastu dia gelak and dia cakap "hehe, mesti sye rindu nak dgr sayang marah cmnie, humm. kalau saye pergi dulu, sayang jgn sedih tau. sye tasuke tgok sayang nangis" . andd tetiba tira mengalir la airmata kan. sebak pulak dgr dia cakap cmtu. then tira ckp la " sayang jgn na ckp benda merepek la. sye tasuke. " pastu dany cakap "sye sayang kat awak andd sayang sorang je dalam hati sye". pastu kitorang borak mcm biase je, tapi mlm tu dia banyak gelak. sebelum tu, dia ada bagitau kat tira yang dia ada tuition esok.


esok tggahari tu, time tu tira tgh lepak dl bilik. pastu tetiba kawan dany call. *tira ade num dorang. pastu tetiba suare kwn dia mcm semput gila lah, mc baru lepas nangis. tetiba dia cakap, "wehh, kau sabar tau. semua da jadi" tira mcm takut la time tu sebab teringat ape yang dia cakap semalam. the tira tanye la asal semua, mane dany kan. pastu kawan dia ckp "wehh, sabar la. dany accident. dia kena langgar lari !" mak aihh, time tu tira tanak percaya lansung. then tira cakap "merepek la kau, dany pergi tuition la, dia ta balik lagi " pastu baru kwn dia nak cakap, tira letak hp. tira ta ready na dgr pape lagi


ta lame lepas tu. hp tira bunyi. tgok num dany call ! tira angkat terus tira cakap "sayang, kat mane, tadi ade org call saye ckp benda merepek, cakap sayang da tader la , ape la ". pastu tira dgr org nangis. sekali yang call tu mama die. mama die tau pasal kitorang. then mama dia cakap kat tira, suruh tira sabar semua. then tira tanye la "mama, nape ? mane dany ? " pastu mama dia cerita. "dany da tader, dia kena langgar kereta time na BALIK dari tuition" time tu, tira rase dunia gelap gila , tira terus teduduk kat lantai. "betul ke mama ? jgn la tipu benda cmnie " . tira tanye jugak. tira takut. pastu mama dia cakap. nie mama dany, takan na menipu. ya allah ! tira terus meraung time tu jugak. semua kenangan tira ngan dany mcm kena ragut hilang cmtu :'(. tira pulak tabole pergi melawat sebab ma tira ta tau tira couple. dan, start haritu, tira dah hilang kawan, kekasih, orang yang paling tira sayang, cinta , rindu.


kitorang sempat couple 3bulan je. sekejap sangat :( tapi tuhan lagi sayangkan dia kan. buat pertama kali, tira kehilangan org yang tira sayang.






humm, tu jela yang tira nak share ngan korang. mmg cinta tu perlukan pengorbanan. korang hargailah sesiape yang korang ada. andd, please. tira harap sangat, jangan la sesekali korang mainkan perasaan orang. tira pernah rase semua. sakit dia, huh. mmg tabole na cakap. selagi mana korang boleh cari, korang carilah lelaki/perempuan yang betul betul boleh jaga hidup, kehidupan korang. rupa paras semua ta penting. yang penting, kasih sayang, kepercayaan, kesetiaan dan kejujuran. jage orang yang korang sayang tu sebab mana tau kan. ajal maut di tangan tuhan. kita hanya merancang. tuhan yang tentukan.  (:











*pstt, thanks kepada NIK FARINA AISHAH yang bagi tira idea untuk buat post nie. (: harap korang enjoy k

Friday, 1 April 2011

kehidupan kat FELC (:

assalamualaikum wbt semua ! (:

hye hye hye. hehe, alhamdulillah rasenye bila blog tira da bertukar. first sekali terima kasih yang tak terhingga hingga diucapkan dekat KHAIRUN NAJWA BT ZARADI aka BUBU yang banyak tolong tira. sayang bubu ^^

okay okay. berbalik kat topik kita kat atas tu kan. tira nak cerita, RINDUNYA kat dorang semua. 3bulan mmg tak cukup lah nak spend time ngan dorang. mula mula tira nak cerita pasal budak dorm BOUGENVILLA. haihh, sayang sangat kat diorang. mula mula time awal masuk tu memang lah cakap "ekeleh, kecoh seyh minah ni", "eii, baik nya dia, diam aje", "mak aihh, banyak cakap seyh dia", "gila selamba minah nie". ha , tu lahh dia yang bermain dalam kepala tira. tapi korang bolehimagine ta. ta sampai seminggu bond yang kitorang jalin kan memang dah kuat gila *haha, lawak ayat aku. kitorang main bola jaring sesame, makan satu meja, semua lahh. time weekends je mesti dgr "wehh, korang, sape keluar ? , pergi mane ? sape balik ? " hahahah :D rindu sanagt peranagi sorang sorang
faezah - bergayut dalam loker
wani - malam malam mengigau
dayang - angguk kepala
ana - aku sabar serta juara bergayut
kak ila - hahaha , hotstuff ! mdm yap wannabe
nina - hahahahahhahaha, sayur sayur ! abdomen ku tegeng, kejeng
sue - hindustan queen
yuni - ustazah
ecah - ngee, ecah bieber
nadia - jiwang (:
ewin - lolipop, ampaian dalam dorm
gha - memang aku, memang
pija - aku comel kan ? rambut korea
*err, yang last nie tak pasti

humm, memang kenangan lah semua tu. asyik teringat je kat dorang. lepas habis study nieh, selalu gak la contact. especially ngan nina ngan ewin. huhu. korang, nanti kita jumpa k !


time graduations je (:
- berdiri : yuni, sue, gha, kak ila, nina, faeza, ana, ecah, dayang -
- duduk - ewin, wani, tira, ana -

 rindu kat deme -.-"

-berdiri : sue, nina, ewin, kak ila, wani-
-duduk : yuni, ana, ecah -


pose jangan ta pose
-tira, ana, kak ila, ewin. depan : nina-

haha, next ! tira nak cerita. tira sekarang suka betul like status kat FELC group. hahaha, memang best lahh. lagi lagi ada geng. name dia MUHAMMAD SYAKIR AIZAT . hehe, kerja kitorang like status orang je. ntah caner leh sekepala ngan si cakey nie. papepon kau memang best la bro even kita kena serang semua. hahah, ingat ! usaha ______ kejayaan. *hanya kami berdua yang tahu. hahahaha :D


ini lah syakir. handsome kan ? hahahaha . dia baik kot. dia raja like saya (:


humm ! rindunya kat FELC batch 25 :( rindu gila time kita pergi tekam, practice siang malam, nak dengar mr subra bebl. na berlakon. humm ! rindu sangat. ta sabar nak buat reunion ngan korang. nak jumpe korang lahh. seriously. tira mintak maaf kalu ade salah ngan korang tau. i love you all peeps (: muahmuahmuah !

Monday, 14 March 2011

penatnya hari nie -.-"

assalamualaikum semua hehe (: semoga hari hari korang nie indah belaka. hahah, memang ayat tira poyo sangat. hehe. humm, nak start cmne ek ? ya allah, penatnya harini ! pagi tadi ada pertandingan netball. tira yang tak terlibat pon kene join. even menyumbangkan suara untuk menjerit je. haha :D penat kot, sakit tekak. habis dalam pukul 9 pagi jugak la. then pukul 11 ada class balik. haihh, harini mmg pack gila masa =,=" tak tau na habaq cmna dah. hehe (: 

Tapi tira kena buat presentation pulak. yelahh, sebelum nie sebok suruh group lain buat dulu. alih alih harini kitorang kena buat. sekali lama punya tunggu, group tira kena present lepas lunch pulak.adoyai, ta paham betul, huhu. taper lahh. time lunch tu pulak tira tak rehat pun. sibuk na mengedit blog nie tapi satu benda pun tak jadi. haihh -___-" macam kecewa siket lah kan . tapi na buat camne. huhu.

 Lepas lunch tu pulak tira cepat cepat masuk clas sebab nak buat presentation tu secepat mungkin. sekali gruop lain da amik turn dulu. terpaksa la tunggu kejap, huuhh. lepas habis je 2 group buat presentation dorang, tetiba lecturer suruh gropu tira buat pulak. hahahah, mula mula semangat je, tapi bila dah nak start tu tuhan je tau perasaan nervous tu hahah :D tapi alhamdulillah, group tira dah menghabiskan presentation tu dengan jaya nya. yeayy ! hehe. ingat da dapat rehat a time tu sekali.....

ada orang panggil tira ngan 2 orang kawan tira nieh. ada latihan drama pulak ! haihh, camne boleh lupa pulak harini ada latihan. haihh, baru ingat nak balik bilik nak tido sepuasnya. huu, tapi taper lahh. demi closing ceremony yang tercinta, tira gagahkan kaki nie melangkah masuh hall untuk practice. hehe,besr lah jugak kan practcice tu. sebab tak ramai pun yang berlakon.  hehe, tu yang seronok siket tu. tader lah serabut sangat.hhe, pastu dah habis tu tira balik la bilik. dalam pukul 4.15 lahh. sekali tengah naik tangga tu..

Kawan tira jerit, cakap 4.30 tira ada perjumpaan . lecturer na jumpa. huh !!! gila ke apa ? tira baru balik kot time tu ?? haihh, memang penat sangat =.= humm. chill tira chill. ingat malas nak pergi sebenanye, tetiba hp berbunyi lagu justin bieber - somebody to love yang bermaksud ada orang call. banyak kali kot. rupanya classmates tira call suruh datang cepat. humm, yela yela. dengan lembabnya tira jalan pegi class balik. huu -.-"sekali datang nampak pizza hut terhidang depan mata. rupanya, lecturer belanja sebab kitorang perform well time ada presentation dulu. fuhh, berbaloi penat tadi. hehe,

tapi  macam bila perut dah kenyang, hujan lebat kat luar. mata pun dengan secara tiba tiba nya mengantuk. hehe, jumpa lagi (:

Sunday, 13 March 2011

bila tira dah start menulis (:

hai hai. first sekali nak cakap, hahaa tak sangka tira da pandai buat blog. *cehh, padahal lembab orang lain da hebat da hehe. tapi actually tader la reti sangatt nak menulis blog blog nieh. just na suke suke je. macam best jugak kan boleh share ape ape benda ngan korang. haha , merepek.tira pun start na menulis blog nie sebab influence sahabat sahabat, kakak kakak, yang blog deme cantik bebenor . haha, insan insan yang bertuah tu antaranya kak gigie, ermer, nik, thera, haha. itulah antara blog yang aku selalu bace. semenjak itu timbul rasa jealous yang amat sangat sehingga tira pun berkobar kobar na buat blog. haha mula mula tu sangat lahh pening nak edit itu ini. tapi dengan bantuan ermer, nik dan kak gigie terutamanya, senang lahh keje tira na menulis nie. tapi ini baru siket. nanti nak buat blog nie lawa macam deme punye. haha . ok lahh, nak stop disini dulu. hehe, kalau lahh cikgu bm time tira sekolah dulu tgok tira menulis camnie, mesti dia bangga kot. yelaa kat sekolah dulu time bm je mesti rasa mengantuk tu menjelma. penat kot na perah otak . hahahaha, sorry cikgu. i love you lahh !<3 <3 <3